ΑΚΜΗ

ΑΚΜΗ

Εξοπλισμός θεραπείας ακμής

Η ακμή είναι η νόσος της εφηβικής ηλικίας, η οποία ωστόσο εμφανίζεται και στους ενήλικες και χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των σμηγματογόνων αδένων. Παρόλο που δεν σχετίζεται με σοβαρά προβλήματα και επιπλοκές, μπορεί να έχει σημαντικές ψυχοκοινωνικές συνέπειες στους πάσχοντες.

akmh

Αυτός είναι και ο λόγος που οι θεραπείες της ακμής:

  • αφορούν μεγάλο μέρος του πελατολογίου ενός Δερματολογικού ιατρείου
  • είναι χρόνιες και
  • επαναλαμβανόμενες 

Η συνήθης αντιμετώπιση γίνεται με φαρμακευτική αγωγή, ειδικά καλλυντικά, βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας στο ιατρείο, peelings, κλπ. Όλες οι ανωτέρω θεραπείες είναι αποτελεσματικές αλλά συνήθως επώδυνες και με αρκετές πιθανές παρενέργειες ή περιορισμούς. Στην φαρέτρα του Δερματολόγου υπάρχει τώρα και η Φωτοθεραπεία της Ακμής κατά την οποία χρησιμοποιείται Φως για τον περιορισμό της παρουσίας του βακτηριδίου της Ακμής, αλλά και τον περιορισμό της φλεγμονής.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 
Η καταστροφή των βακτηριδίων οφείλεται στο ότι παράγουν, ενδογενώς, φωτοευαίσθητες ουσίες, πορφυρίνες, όπως η κοπροπορφυρίνη ΙΙΙ και η πρωτοπορφυρίνη, οι οποίες αντιδρώντας με το μπλε φως σε μήκος κύματος στα 415nm, απελευθερώνουν ελεύθερες ρίζες οξυγόνου. Αποτέλεσμα αυτού είναι η διατάραξη των αναερόβιων συνθηκών στον κλειστό πόρο και κατ’επέκταση η εξολόθρευση του προπιονοβακτηριδίου της ακμής, η παρουσία του οποίου αναπαράγει την φλεγμονή.

Επιπλέον, λόγω της ευεργετικής επίδρασης του κόκκινου και του υπερύθρου φωτός, με μήκος κύματος από 630-1200 nm, ενισχύεται η άμυνα του οργανισμού, τοπικά, στην αντιμετώπιση της φλεγμονής. Η αντιφλεγμονώδης δράση του κόκκινου φωτός, μειώνει το ερύθημα της ακμής, αλλά και τη βαρύτητα της φλεγμονώδους διαδρομής, ελαττώνοντας έτσι την πιθανότητα εμφάνισης ουλών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Βασικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου:

  • δεν παρεμποδίζει την καθημερινή δραστηριότητα
  • είναι ανώδυνη θεραπεία
  • δεν υπάρχουν παρενέργειες
  • είναι ΜΗ-επεμβατική μέθοδος
  • γίνεται όλες τις εποχές του έτους

Στην περίπτωση της κυστικής ακμής, η φωτοδυναμική θεραπεία πρέπει να γίνεται σε συνδυασμό με έναν φωτοευαισθητοποιητή , ώστε να επαυξηθεί το θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η Για την Φωτοθεραπεία της ακμής η alphaMED προτείνει:

 

  • MEDISOL – LED Phototherapy
  • CureLux - Φωτοθεραπεία LED

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μηχάνημα Φωτοθεραπείας CureLux

Μηχάνημα Φωτοθεραπείας CureLux

I.D.S.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
amed

Για περισσότερες πληροφορίες
και για να κλείσετε δωρεάν
επίδειξη επικοινωνήστε μαζί μας στο

210 88 42 769

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ