ΡΑΓΑΔΕΣ

ΡΑΓΑΔΕΣ

Εξοπλισμός LASER Αντιμετώπισης Ραγάδων

Οι ραγάδες είναι γραμμοειδείς, δερματικές, ατροφικές βλάβες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από επιπέδωση και ατροφία της επιδερμίδας.Είναι συνηθέστερες στις γυναίκες, έφηβες ή ενήλικες, μετά από εγκυμοσύνη, χρήση κορτιζόνης, σύνδρομο Cushing, ή απότομη αύξηση ύψους, βάρους και όγκου.

ragades

Οι Ραγάδες παρουσιάζουν χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά των ατροφικών ουλών και η θεραπεία που προτείνεται είναι παρόμοια με τις ουλές. Είναι συνήθως συμμετρικές, στους μηρούς, στους γλουτούς, στην κοιλιά και στους μαστούς και εμφανίζονται με ροζ απόχρωση και σταδιακά γίνονται λευκότερες.
Ο στόχος της θεραπείας είναι η σημαντική βελτίωση της εικόνας έτσι ώστε οι βλάβες να είναι το δυνατόν μη εμφανείς.

Παρόλο που έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές θεραπευτικές μέθοδοι σήμερα έχουν επικρατήσει κατά κύριο λόγο οι Fractional εφαρμογές (ablative ή non-ablative) συνήθως σε συνδυασμό με Δερμαπόξεση ή IPL, με ποικίλα αποτελέσματα.

Η δράση του LASER ή των Ραδιοσυχνοτήτων (RF) στην αντιμετώπιση ραγάδων δέρματος έγκειται στη δημιουργία πολλαπλών μικροτραυματισμών κάτω από την επιδερμίδα, οι οποίοι διεγείρουν τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη εκ νέου. Μετά την επούλωση του δέρματος το κατεστραμμένο δέρμα αντικαθίσταται με καινούριο, υγιές, μειώνοντας το βάθος των ραγάδων δέρματος. 

Το χρώμα τους προσομοιάζει περισσότερο με το φυσιολογικό δέρμα και οι ραγάδες σβήνουν σταδιακά. Η υφή του δέρματος βελτιώνεται σημαντικά ενώ ταυτόχρονα επιτελείται σύσφιξη της επιδερμίδας. 

Σύμφωνα με μελέτες, η βελτίωση των ραγάδων με τη χρήση του Fractional CO2 LASER μπορεί να φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις  ποσοστά επιτυχίας άνω του 85% μετά από περίπου 6 συνεδρίες, ενώ δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ασθενή που να μην είδε έστω και μικρή διαφορά μετά από αντιμετώπιση ραγάδων με LASER.

Στις κόκκινες ραγάδες η θεραπεία που προτείνεται είναι μία συνεδρία με  KTP LASER για τον αποχρωματισμό και μετά κανονικά οι συνεδρίες με το fractional LASER. Στη φάση αυτή η θεραπεία είναι πιο γρήγορη. 

Η alphaMED προτείνει για την θεραπεία των Ραγάδων τα εξής:

  • SMAXEL FRACTIONAL CO2 LASER
  • Q10 LASER

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

amed

Για περισσότερες πληροφορίες
και για να κλείσετε δωρεάν
επίδειξη επικοινωνήστε μαζί μας στο

210 88 42 769

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ