ΜΕΛΑΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ

ΜΕΛΑΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ

Εξοπλισμός Μελαχρωματικών βλαβών

Οι μελαχρωματικές βλάβες προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο, τη φυσική διαδικασία γήρανσης ή συγγενείς παράγοντες. Μελαγχρωματικές κηλίδες ποικίλλουν ευρέως σε μέγεθος και σχήμα. Συνήθως βρίσκονται στην επιδερμίδα και σπανιώτερα στο χόριο, ενώ επίσης υπάρχουν και μικτές βλάβες, που εκτείνονται τόσο στην επιδερμίδα όσο και στο χόριο.

melaxrwmatikes-blabes

Αυτός είναι και ο λόγος που απαιτούνται περισσότερα από ένα μήκη κύματος για την επιτυχή ολοκλήρωση της θεραπείας μελαχρωματικών βλαβών. Από τις υπάρχουσες τεχνολογίες LASER άλλες χρησιμοποιούν επεμβατικές μεθόδους (CO2 LASER, Fractional LASER) και άλλες χρησιμοποιούν την Αρχή της επιλεκτικής Φωτοθερμόλυσης για την μη επεμβατική και χωρίς χρόνο αποθεραπείας αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η μη επεμβατική θεραπεία στοχεύει τα μελανοσώματα, δηλαδή την κυτταρική δομή που περιέχει μελανίνη. Ο χρόνος θερμικής αποκατάστασης του μελανοσώματος έχει υπολογιστεί ότι είναι από 10 ως 100 ns, αλλά οποιοσδήποτε παλμός Laser, με εύρος μικρότερο από 1 ms είναι ικανός να βλάψει επιλεκτικά ένα μελανόσωμα. Αυτός είναι και ο λόγος που καθιστούν τα Q-Switched LASER ιδανικά για μελαχρωματικές βλάβες. Πρακτικά λόγω της υψηλής απορρόφησης του φωτός από την μελανίνη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο LASER με μήκος κύματος εκπομπής στα 532 nm ή στα 585 nm.

Ωστόσο η κλινική εμπειρία έχει αποδείξει ότι με το KTP Laser στα 532 nm τα αποτελέσματα είναι συγκρίσιμα σε επιδερμικές αλλοιώσεις αλλά και σε βαθύτερες βλάβες σε σχέση με το Pulsed Dye Laser στα 585 nm λόγω του ότι μπορεί να διοχετευτεί επαρκής πυκνότητα ενέργειας για την αντιμετώπιση:

  •     Πανάδων
  •     Κηλίδων café-au-lait
  •     Φακίδων
  •     Μεταφλεγμονώδους υπερμελάχρωσης
  •     Ακτινικών Υπερκερατώσεων
  •     Εναπόθεσης αιμοσιδερίνης
  •     Σπίλων Becker
  •     Σπίλων Ota/Ito, κλπ

Η εφαρμογή μπορεί να γίνει εύκολα και σχετικά ανώδυνα και τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη φορά, ενώ ενδέχεται να χρειαστούν 2-3 συνεδρίες.

Η alphaMED διαθέτει δύο επιλογές για την αντιμετώπιση των μελαχρωματικών βλαβών, εκ των οποίων η μία αφορά σε μη επεμβατικές θεραπείες, χωρίς χρόνο αποθεραπείας. Η δεύτερη επιλογή είναι η σταθερή αξία του Fractional CO2 LASΕR, που συνδυάζει τη βαθύτερη Ανάπλαση με την επιδερμική αξάχνωση των πανάδων. 

  • SMAXEL Fractional CO2 LASER
  • Q10 LASER

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

FireLas Derma

FireLas Derma

GIGAA LASER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
amed

Για περισσότερες πληροφορίες
και για να κλείσετε δωρεάν
επίδειξη επικοινωνήστε μαζί μας στο

210 88 42 769

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ