ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΑΡΘΡΑ

16

OCTOBER

2020

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ FRACTIONAL CO2 LASER SMAXEL

Τα κονδυλώματα είναι μικρά ογκίδια που απαντώνται κυρίως στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού. Προκαλούνται από μόλυνση με τον ιό των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (Human Papilomavirus - HPV) και αποτελούν την πιο συχνά σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, αφού σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αμερικής (CDC), υπολογίζεται ότι το 80% του σεξουαλικά ενεργού πληθυσμού εμφανίζει μεγάλη πιθανότητα να νοσήσει από αυτήν

Κονδυλώματα πρωκτού

Τα κονδυλώματα του πρωκτού εμφανίζονται τόσο εξωτερικά (περιπρωκτικά), όσο και εσωτερικά (ενδοπρωκτικά). Τα ενδοπρωκτικά κονδυλώματα, μολύνουν μόνο τα κύτταρα της πρωκτικής χώρας, χωρίς να εκτείνονται στα κύτταρα του εντέρου.

Όταν εντοπίζονται κονδυλώματα στο δέρμα γύρω από τον πρωκτό, είναι πολύ πιθανό να συνυπάρχουν με εσωτερικά. Για το λόγο αυτό πρέπει να πραγματοποιείται ολοκληρωμένος έλεγχος που θα περιλαμβάνει πρωκτοσκόπηση υψηλής ευκρίνειας (High Resolution Anoscopy), μέσω μικροσκοπίου προκειμένου να γίνει σωστή διάγνωση και θεραπεία.

Λόγω της υψηλής επικινδυνότητας εξαλλαγής των κονδυλωμάτων και μετατροπής τους σε καρκίνο του πρωκτού (δυσπλασία) συνιστάται να αφαιρούνται. Ωστόσο, οι δυσπλασίες δεν εντοπίζονται το ίδιο εύκολα με τα κονδυλώματα, αφού είναι πολύ μικρές σε μέγεθος, επίπεδες και έχουν το ίδιο χρώμα με τον φυσικό βλεννογόνο του πρωκτού. Συνεπώς, απαιτείται και σε αυτή την περίπτωση πρωκτοσκόπηση υψηλής ευκρίνειας και χρήση οξικού οξέος, δηλαδή ενός ειδικού υγρού που χρωματίζει τις δυσπλασίες και τις καθιστά ευδιάκριτες στο μικροσκόπιο.

Κονδυλώματα γεννητικών οργάνων

Τα κονδυλώματα γεννητικών οργάνων εμφανίζονται στις γυναίκες στην είσοδο του κόλπου, στον τράχηλο της μήτρας, στα χείλη και στο εφήβαιο. Στον άνδρα εμφανίζονται στο πέος και τους όρχεις.

Το χρώμα τους μπορεί να είναι ίδιο με του δέρματος, πιο σκούρο, ροζ ή λευκό. Μπορεί να εμφανιστούν μερικές εβδομάδες μετά τη μόλυνση, ακόμα και μήνες ή χρόνο.

Η διάγνωσή τους στις γυναίκες πραγματοποιείται με κλινική εξέταση με γυμνό μάτι εξωτερικά και εσωτερικά με κολποσκόπηση, τεστ ΠΑΠ ή λήψη υγρού για εξέταση στο μικροσκόπιο. Στους άνδρες η διάγνωση πραγματοποιείται επίσης κλινικά.

Η θεραπεία τους στοχεύει στην εξάλειψη των συμπτωμάτων μέσω διαφόρων θεραπειών, ανάλογα την περίπτωση και την προτροπή του γιατρού, π.χ. καυτηριασμός με διαθερμοπηξία ή  με υγρό άζωτο, θεραπεία με LASER, ή χειρουργική αφαίρεση.

Γιατί να επιλέξω το Μηχάνημα Fractional CO2 LASER SMAXEL για την αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων;

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των κονδυλωμάτων είναι ο καυτηριασμός με LASER διοξειδίου του άνθρακα (LASER CO2).

Το μηχάνημα Fractional CO2 LASER  SMAXEL είναι στην αιχμή της τεχνολογίας των LASER διοξειδίου του άνθρακα ενσωματώνοντας τεχνογνωσία και εμπειρία πολλών ετών από καταξιωμένους μηχανικούς ιατρικής τεχνολογίας του κατασκευαστή οίκου IDS.

Το εξελιγμένο λογισμικό του, επιτρέπει την εύκολη παραμετροποίησή του, για την απόδοση της ενέργειας με τον καλύτερο τρόπο ανάλογα με την φύση της επέμβασης. Η ιδιαίτερη τεχνολογία του, δίνει την δυνατότητα στον χειρουργό να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο της θεραπευτικής ακτίνας του LASER, πραγματοποιώντας χειρουργικές επεμβάσεις με υψηλή ακρίβεια.

Διαθέτει τρείς τρόπους παραγωγής της ακτίνας LASER:

 • Συνεχόμενα (Continuous),
 • Παλμικά (Superpulse) και
 • Υπερπαλμικά (Ultrapulse).

Επιλέγοντας κάθε φορά τον καλύτερο τρόπο απόδοσης της ενέργειας του LASER επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές υψηλού αισθητικού ενδιαφέροντος, στο δέρμα ή σε βλεννογόνο.

 Το SMAXEL με την ταυτόχρονη χρήση του Fractional scanner και την κατάλληλη παραμετροποίηση κάνει την αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων ευκολότερη από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα άριστο έλεγχο στον χειρουργό και μεγαλύτερη ασφάλεια και ακρίβεια στην επέμβαση.  

Πολλαπλοί παλμοί υψηλής ενέργειας και μικρής διάρκειας, αφαιρούν κατά στρώματα τον επιμολυσμένο ιστό, με άριστη αιμόσταση, επιτρέποντας στον χειρουργό να δει ακριβώς το τελικό όριο της βλάβης και να διατηρήσει ανέπαφο τον υγιή ιστό, με ελάχιστο θερμικό τραύμα. Ως αποτέλεσμα η επούλωση να γίνεται γρηγορότερα, χωρίς σημάδια και ουλές.

Πλεονεκτήματα Fractional CO2 LASER SMAXEL

 • Η χρήση του είναι ασφαλής, χωρίς παρενέργειες και επιπλοκές στα χέρια ενός έμπειρου χειρουργού
 • Η θεραπεία είναι ανεκτή και απαιτείται μόνο τοπική αναισθησία
 • Ελαχιστοποιεί τη διάρκεια της επέμβασης
 • Ελαττώνει αισθητά τον μετεγχειρητικό πόνο σε σχέση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους
 • Δεν απαιτείται νοσηλεία μετά την επέμβαση
 • Διατηρεί καθαρό το πεδίο του χειρουργού ελαχιστοποιώντας την αιμορραγία
 • Η δράση του CO2 LASER περιορίζει σημαντικά τις πιθανότητες υποτροπής και επανεμφάνισης των κονδυλωμάτων
 • Ο ασθενής επανέρχεται άμεσα στην καθημερινότητά του

 

Η ΑΛΦΑΜΕΝΤ προτείνει το Μηχάνημα Fractional CO2 LASER SMAXEL για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων.

Η εμπειρία άνω των 30 ετών στον Ιατρικό εξοπλισμό και τα μηχανήματα Χειρουργικής έχει καταστήσει την εταιρεία μας γνωστή για:

 • Την ποιότητα των προϊόντων της
 • Την άρτια γνώση και εμπειρία του προσωπικού της
 • Τη πλήρη, ουσιαστική και μακροχρόνια τεχνική υποστήριξη του πελάτη

Ζητείστε σήμερα μια δωρεάν επίδειξη και γνωρίστε από κοντά τα οφέλη του μηχανήματος.

📞 +30 210 88 42 769 📧info@amed.gr.

Αντιμετώπιση Κονδυλωμάτων με το Μηχάνημα Fractional CO2 LASER SMAXEL