ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΑΡΘΡΑ

23

APRIL

2021

LASER ΛΙΠΟΛΥΣΗ – ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΟ

Η LASER λιπόλυση στοχεύει συνήθως σε μικρές εναποθέσεις λίπους σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος, όπως στην κοιλιά, στα πλαϊνά ψωμάκια, στο εσωτερικό των μηρών, στα γόνατα ή στο λαιμό (προγούλι), χωρίς όμως να αποκλείεται η δυνατότητα χρήσης μετά την κλασική λιποαναρρόφηση σε μεγαλύτερες περιοχές για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης.

Ήδη από το 2010 εμφανίζονται οι πρώτες μελέτες για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της μεθόδου. Μέχρι σήμερα, έχουν χρησιμοποιηθεί διαφορετικές συσκευές LASER, με πρώτο το Nd:YAG LASER στα 1.064 nm και το Διοδικό στα 980 nm. Ωστόσο, τελικά επικράτησε το νεότερο και πλέον σύγχρονο Διοδικό LASER στα 1.470 nm, όπως το Spectrum του Ιταλικού οίκου Eufoton, καθώς η απορρόφηση από τον λιπώδη ιστό σε αυτό το μήκος κύματος είναι πολύ υψηλή. Όπως κάθε επέμβαση στο πεδίο της Αισθητικής ιατρικής, έτσι και η LASER λιπόλυση δεν συνιστάται για άτομα που είναι παχύσαρκα, ούτε φυσικά για άτομα που δεν έχουν ρεαλιστικές απαιτήσεις από την θεραπεία.

Πώς λειτουργεί η λιπόλυση με LASER;

To LASER Spectrum χρησιμοποιείται για τη διάσπαση των λιποκυττάρων, προκαλώντας γαλακτωματοποίηση του λιπώδους ιστού. Ο χειρουργός μπορεί να αποφασίσει αν θα πραγματοποιήσει ταυτόχρονα την αναρρόφηση του λίπους, μέσα από την ίδια κάνουλα από την οποία διέρχεται η οπτική ίνα του LASER ή αν θα αφήσει να απορροφηθεί, με την φυσική διεργασία αποβολής των λιπαρών οξέων μέσω της λέμφου. Ταυτόχρονα, μέρος της ενέργειας του LASER αποδίδεται στους ινοβλάστες, στο θηλώδες χόριο δημιουργώντας συνθήκες αντιμετώπισης της δερματικής χαλάρωσης.

Συνολικά, η LASER λιπόλυση προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη λύση στην βελτίωση του περιγράμματος του σώματος, συνδυάζοντας τα οφέλη της λιποαναρρόφησης με την σύσφιξη. Το LASER Spectrum που χρησιμοποιείται σε αυτήν τη διαδικασία είναι εγκεκριμένο από τον US FDA και είναι ασφαλές για κλινική χρήση ακόμα και σε συνθήκες εξωτερικού ιατρείου. Στα χέρια ενός κατάλληλα εκπαιδευμένου Πλαστικού χειρουργού το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό στον ίδιο χρόνο θεραπείας. 

Πώς συγκρίνεται με άλλες τεχνικές και τεχνολογίες αντιμετώπισης του τοπικού πάχους;

Σε σύγκριση με τις λοιπές μη-επεμβατικές τεχνικές η LASER λιπόλυση έχει πολλαπλά οφέλη:

  • μία συνεδρία είναι αρκετή για το επιθυμητό αποτέλεσμα
  • λιγότερες μετεγχειρητικές επιπλοκές όπως μώλωπες και ανομοιομορφίες στην κατανομή του απομένοντος λιπώδους ιστού 
  • ελάχιστη απώλεια αίματος και ελάχιστο οίδημα
  • λιγότερος χρόνος αποθεραπείας για τα άτομα που χρειάζεται να επιστρέψουν σύντομα στις καθημερινές τους δραστηριότητες
  • Λιπόλυση και σύσφιξη μαζί σε μία συνεδρία
  • Απόλυτα ανεκτή θεραπεία ειδικά για τις μικρότερες περιοχές στις οποίες η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία

Η LASER λιπόλυση μπορεί να συνδυαστεί με λεμφικό μασάζ μετά από 4 εβδομάδες για γρηγορότερη επίτευξη και ενίσχυση του επιθυμητού αισθητικού αποτελέσματος. 

Με την χρήση του LASER μπορεί να αλλάξει η εμφάνιση της σιλουέτας των ασθενών ενός ιατρείου Πλαστικής Χειρουργικής, αλλά η διατροφή και η άσκηση θα καθορίσουν εάν τα αποτελέσματα θα είναι μόνιμα. Ορατά αποτελέσματα από τη LASER λιπόλυση είναι εμφανή μετά από 4-6 εβδομάδες, τα οποία διαρκούν για όσο διάστημα το βάρος και οι διατροφικές συνήθειες παραμένουν σταθερές.

Η ΑΛΦΑΜΕΝΤ προτείνει το Διοδικό Laser Spectrum ως την ιδανική λύση για αρτιότερη κάλυψη των αναγκών ενός ιατρείου Πλαστικής Χειρουργικής ή μιας κλινικής.

Είστε Πλαστικός Χειρουργός; Επικοινώνηστε μαζί μας αν επιθυμείτε να μάθετε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα του μηχανήματος Spectrum και να ζητήσετε μία δωρεάν επίδειξη του μηχανήματος.

📞 +30 210 88 42 769 📧info@amed.gr

LASER λιπόλυση – Προσφέρετε περισσότερα στον ίδιο χρόνο