ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΑΡΘΡΑ

02

OCTOBER

2019

ΟΥΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ LASER ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.

Το Ουρογεννητικό Σύνδρομο Εμμηνόπαυσης συμβαίνει κατά την εμμηνόπαυση. Η παραγωγή κολλαγόνου και κατά συνέπεια το πάχος του κολπικού επιθηλίου μειώνονται. Τα τοιχώματα του κόλπου γίνονται λεπτότερα, λιγότερο ελαστικά και πιο εύθραυστα. Το αιδοίο χάνει σημαντικό μέρος του κολλαγόνου και του λιπώδους ιστού και τα χείλη γίνονται λεπτότερα. Η περιοχή γίνεται ξηρότερη, έχει μειωμένη λίπανση με αποτέλεσμα να εμφανίζονται δυσάρεστα συμπτώματα στον κόλπο όπως ερεθισμός, κνησμός, πόνος, αίσθημα καύσου ή και άλγος αιδοίου.

Επιπλέον επέρχεται ελάττωση έως και παύση της σεξουαλικής απόλαυσης.

Η σύγχρονη λύση σε αυτή την κατάσταση είναι το Fractional CO2 LASER.

Τι είναι η Κλασματική LASER  Ανάπλαση Κόλπου (Fractional CO2 LASER Vaginal Rejuvenation);

H θεραπεία Fractional CO2 LASER Vaginal Rejuvenation Είναι μία νέα, πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, μέσω της οποίας αποδίδεται με ασφάλεια, ήπια ενέργεια στα βαθύτερα στρώματα του κολπικού τοιχώματος, προκαλώντας τη φυσική παραγωγή νέου κολλαγόνου και την συστολή των ινών ελαστίνης, με εντυπωσιακά και μακράς διάρκειας αποτελέσματα. Το SMAXEL Fractional LASER CO2 (Διοξειδίου του Άνθρακα) μέσω ειδικής χειρολαβής μεταφέρει την ενέργεια στον κόλπο και «εξαχνώνει» μέρος του κολπικού βλεννογόνου. Με αυτό το τρόπο προκαλείται ανάπλαση των στιβάδων του βλεννογόνου και παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου. Ταυτόχρονα αποκαθίσταται το pH και η φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου.

Σε ποιές γυναίκες, κυρίως, απευθύνεται η Θεραπεία Ανάπλασης του Κόλπου LASER;

 • Εμμηνοπαυσιακές γυναίκες

• Γυναίκες μετά τον τοκετό

• Γυναίκες των οποίων η παραγωγή οιστρογόνων είναι σε διαταραχή για   διάφορους λόγους (λήψη φαρμάκων, χημειοθεραπείες ή άλλους ιατρικούς λόγους)

Τι Αντιμετωπίζει;

 Αποτελεί μία σύγχρονη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ατροφίας του κόλπου, όπως:

• Ξηρότητα

• Δυσπαρεύνια (επώδυνη σεξουαλική επαφή)

• Αίσθημα καύσου

• Κνησμό

• Προδιάθεση για ουρολοιμώξεις

• Ήπια ακράτεια ούρων από προσπάθεια

Η θεραπεία

Είναι μη επεμβατική, χωρίς χρήση αναισθησίας, αναίμακτη, σχεδόν ανώδυνη, διάρκειας 20-30 λεπτών. Τα διεθνή πρωτόκολλα συνιστούν να γίνονται 3 συνεδρίες συνολικά, μία περίπου ανά μήνα. Η βελτίωση των συμπτωμάτων είναι αισθητή, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και από την πρώτη συνεδρία.

Πριν από τη θεραπεία συνίσταται να έχει γίνει κολποσκοπικός έλεγχος, προς αποφυγή περιπτώσεων φλεγμονών και ιογενών λοιμώξεων.

Μετά τη θεραπεία απαιτείται ολιγοήμερη αποφυγή σεξουαλικής επαφής, σάουνας και κολύμβησης.

Άλλες εφαρμογές για το ιατρικό μηχάνημα Laser SMAXEL LVR

Ανάλογα με το πρόγραμμα επιλογής και τη χρήση κατάλληλης χειρολαβής, το SMAXEL LVR, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση της χαλάρωσης των εξωτερικών χειλέων του αιδοίου καθώς και της υφής και του χρωματισμού της περιγγεννητικής περιοχής, επιτυγχάνοντας έτσι όχι μόνο λειτουργική αλλά και αισθητική αποκατάσταση.

Η θεραπεία βοηθά επίσης και στην αντιμετώπιση ήπιας μορφής ακράτειας από προσπάθεια, καθώς προκαλείται σύσφιξη στον αυχένα της ουρήθρας.

SMAXEL LVR

Η θεραπεία που βελτιώνει τη γυναικεία ποιότητα ζωής, αναζωογονεί τη συντροφική σχέση και επαναπροσδιορίζει τη θηλυκή σας πλευρά.

Ουρογεννητικό Σύνδρομο Εμμηνόπαυσης: Αντιμετώπιση με Laser Ιατρικά μηχανήματα.