ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΑΡΘΡΑ

26

FEBRUARY

2021

ΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΑ KARL KAPS ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η μικροσκοπική οδοντιατρική (μικροοδοντιατρική – microscopic dentistry – microdentistry) είναι η οδοντιατρική πράξη με τη χρήση οδοντιατρικού μικροσκοπίου.

Η ενσωμάτωση του μικροσκοπίου στην Οδοντιατρική είναι ίσως η σημαντικότερη τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων ετών, καθώς τελειοποίησε τις υπάρχουσες τεχνικές σε όλο το φάσμα της Οδοντιατρικής και άλλαξε τον τρόπο οργάνωσης του ιατρείου προς το εργονομικότερο.

Το 1997 ξεκίνησε η εντατική χρήση του μικροσκοπίου στην Οδοντιατρική με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν εγκατεστημένα μικροσκόπια σε περισσότερο από το 30% των ιατρειών στις Η.Π.Α.

Ειδικότερα στην Ενδοδοντία μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν γνωστό ότι οι πρώτοι γομφίοι της άνω γνάθου έχουν 3 ριζικούς σωλήνες. Σήμερα ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει και 4ος ριζικός σωλήνας, ο οποίος, όμως, είναι δύσκολα ορατός με γυμνό μάτι.

Τα υψηλά επίπεδα μεγέθυνσης που παρέχει το Οδοντιατρικό Μικροσκόπιο, αυξάνουν το συνολικό ποσό των οπτικών πληροφοριών που διαθέτει ο οδοντίατρος για τη διάγνωση και τη θεραπεία. Οδοντίατροι που χρησιμοποιούν υψηλή μεγέθυνση μπορεί να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν την οδοντική παθολογία με μεγαλύτερη πολυπλοκότητα σε σύγκριση με οδοντιάτρους, οι οποίοι χρησιμοποιούν απλά το γυμνό μάτι.

Ποιες είναι οι εφαρμογές του Οδοντιατρικού Μικροσκοπίου;
Διάγνωση - Κατά την διαδικασία της διάγνωσης ανιχνεύονται ευκολότερα:

 • Κατάγματα, 
 • ραγίσματα, 
 • ιατρογενή συμβάμματα 

Οδοντική Χειρουργική - Η υψηλή μεγέθυνση ενισχύει την ικανότητα του οδοντιάτρου για:

 • τη διάγνωση της τερηδόνας και τις ρωγμές στα δόντια, 
 • την διάκριση μεταξύ των διαφορετικών χρωμάτων ενδοστοματικά, 
 • την ανίχνευση τυχόν ατελών προσφύσεων μεταξύ των διαφόρων επιφανειών και υλικών, 
 • την βελτίωση της πρόγνωσης και της διάρκειας ζωής μιας αποκατάστασης.

Ενδοδοντία - Η συμβολή του στις ενδοδοντικές θεραπείες είναι τεράστια καθώς βοηθάει:

 • να βρεθούν υπεράριθμοι ριζικοί σωλήνες ενός δοντιού, όπως αποδεικνύεται και από εκτεταμένη διεθνή βιβλιογραφία
 •  να επισκοπηθούν τρισδιάστατα και σε βάθος οι ανατομικές ιδιαιτερότητες των ριζών, πράγμα το οποίο έχει μεγάλη σημασία στην επεξεργασία των ριζικών σωλήνων και στην έμφραξη τους, βελτιώνοντας το ποσοστό επιτυχίας της θεραπείας. 
 • να αφαιρεθούν με μεγάλη ακρίβεια προγενέστερα υλικά προσκολλημένα στις δομές του δοντιού και των ριζών (παλιές εμφράξεις, άξονες, κλπ) περιορίζοντας σημαντικά τις πιθανότητες επιμόλυνσης και κατ’ επέκταση υποτροπής της φλεγμονής.
 • να αφαιρεθούν ή να προσπερασθούν (bypassing) θραυσμένα εργαλεία, 
 • να γίνονται οι επεμβάσεις πιο συντηρητικές με λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο και με καλύτερη επούλωση των ιστών.

Είσαι Οδοντίατρος; Μάθε γιατί τα Οδοντιατρικά Μικροσκόπια KARL KAPS GmbH είναι ιδανικά για εσένα!

Η ΑΛΦΑΜΕΝΤ σε συνεργασία με τον Γερμανικό οίκο KARL KAPS GmbH παρέχει τα υψηλής ποιότητας Οδοντιατρικά Μικροσκόπια KAPS BALANCE MICROSCOPES και SOM4DENT.

Ο Γερμανικός οίκος KARL KAPS GmbH ενσωματώνει περισσότερα από 60 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας στην πλέον σύγχρονη σχεδιαστική προσέγγιση, ώστε κάθε σύστημα μικροσκοπίου που δημιουργεί να είναι αντάξιο της ποιότητας που χαρακτηρίζει τα Γερμανικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Η επιλεγμένη ομάδα των μηχανικών και σχεδιαστών του οίκου KARL KAPS έχει καταφέρει να δημιουργήσει το πλέον σύγχρονο εργαλείο που συνδυάζει φως και μεγέθυνση στο χειρουργικό -  οδοντιατρικό πεδίο. Ένα μικροσκόπιο το οποίο βελτιώνει την καθημερινή εργασία ενός οδοντιατρείου γιατί:

 • Βοηθά στην εργονομική στάση του σώματος. Ο Οδοντίατρος λειτουργεί σε μια πιο όρθια, άνετη στάση,  είναι λιγότερο πιθανό να βιώσει κόπωση στον αυχένα και στους ραχιαίους μυς και είναι, επομένως, σε θέση να εργάζεται με άνεση για μεγάλα χρονικά διαστήματα. 
 • Η δουλειά του Οδοντιάτρου γίνεται πολύ πιο ξεκούραστα γιατί ο φωτισμός είναι πολύ λαμπρός, με υψηλή θερμοκρασία χρώματος και ομοαξονικός ως προς τον οπτικό άξονα του ιατρού ώστε να μην κουράζει τα μάτια.
 • Η άριστη διακριτική ικανότητα του μικροσκοπίου KAPS, μπορεί τελικά να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα. Όταν μπορεί κανείς να δει όλες τις περιοχές του στόματος ή ενός παρασκευάσματος τέλεια, το επίπεδο της αποτελεσματικότητας και της ακρίβειας στη διάγνωση και θεραπεία αυξάνει, αυξάνοντας παράλληλα και το πρεστίζ του ιατρείου.
 • Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το μικροσκόπιο KAPS ιδιαίτερα σε σύγκριση με τις λούπες, είναι η δυνατότητα να καταγραφούν αποτελεσματικά και να αποθηκευτούν στο αρχείο του ασθενούς οι φωτογραφίες που λαμβάνονται προεγχειρητικά, διεγχειρητικά και μετεγχειρητικά. Στα μικροσκόπια μπορούμε να συνδέσουμε διάφορους  τύπους ψηφιακών συσκευών εγγραφής, όπως μια φωτογραφική μηχανή SLR ή / και βιντεοκάμερα. 
 • Η ψηφιακή τεκμηρίωση είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας και εκπαίδευσης, βοηθώντας τους ασθενείς να κατανοήσουν καλύτερα τα διαγνωστικά ευρήματα και το πλάνο της θεραπείας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής του σχεδίου θεραπείας.

Ζητήστε σήμερα ενημέρωση και γνωρίστε από κοντά τα οφέλη του μηχανήματος που σας ενδιαφέρει.

📞 +30 210 88 42 769 | 📧info@amed.gr

Τα Οδοντιατρικά Μικροσκόπια KARL KAPS αλλάζουν τα δεδομένα