ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΑΡΘΡΑ

10

AUGUST

2020

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΥΣΤΗΣ ΚΟΚΚΥΓΟΣ ΜΕ LASER

Ποια είναι τα αίτια εμφάνισής της;

Εμφανίζεται κυρίως σε άνδρες νεαρής ηλικίας, λόγω της έντονης τριχοφυίας που διαθέτουν. Βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν, συμπληρωματικά, στην εκδήλωση της είναι η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή και οι ορμονολογικές διαταραχές, ενώ οι επιδημιολογικές μελέτες αναφέρουν ότι η συχνότητα εμφάνισης της νόσου ανέρχεται σε 3 ανά 10.000 άτομα.

Πώς πραγματοποιείται η διάγνωση;

Η διάγνωση της κύστης κόκκυγος γίνεται από εξειδικευμένο πρωκτολόγο, λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό του ασθενή και την λεπτομερή κλινική εξέταση της περιοχής συνήθως με τη βοήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού και συγκεκριμένα του Πρωκτοσκοπίου υψηλής ευκρίνειας

Ποιοι είναι οι τρόποι θεραπείας;

Παραδοσιακή θεραπεία

Στην περίπτωση της συμπτωματικής κύστης κόκκυγος, η χειρουργική επέμβαση αποτελεί τη μοναδική θεραπεία με σκοπό την πλήρη αφαίρεση της και τη μείωση του κινδύνου υποτροπιασμού.

Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με χειρουργική εκτομή της κύστης, χρησιμοποιώντας τοπική ή γενική αναισθησία. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη μέθοδο είναι δύο. Η αφαίρεση της κύστης μπορεί να γίνει με ανοιχτή αφαίρεση, δηλαδή χωρίς την χρήση ραμμάτων ή με κλειστή αφαίρεση, καλύπτοντας την περιοχή με ράμματα.

Η παραδοσιακή μέθοδος, αν και είναι αποτελεσματική, είναι επώδυνη και συνοδεύεται από καθυστερημένη επούλωση, παρεμποδίζοντας την καθημερινή ζωή του ασθενή.

Θεραπεία Κύστης Κόκκυγος με Laser

Τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη του πρωτοποριακού Διοδικού LASER στα 1.470 nm και των εξειδικευμένων οπτικών ινών κατέστησε δυνατή τη θεραπεία της πάθησης, παρέχοντας πολλαπλά οφέλη, τόσο για τον χειρουργό όσο και για τον ασθενή, σε σχέση με την κλασική χειρουργική αντιμετώπιση με νυστέρι. Αποτελεί μια ενδοσκοπική τεχνική με την οποία γίνεται καυτηριασμός της κύστης και αφαιρείται το απόστημα ανώδυνα, χωρίς να δημιουργούνται σημάδια και ουλές. Συγκεκριμένα:

  • Διενεργείται σε σηπτικό χειρουργείο με τοπική αναισθησία περιορίζοντας το κόστος της θεραπείας
  •  Ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες υποτροπής και επιμολύνσεων
  • Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και οριστικό
  • Η επούλωση γίνεται ανώδυνα, με άριστη αισθητική αποκατάσταση
  •  Δεν απαιτείται νοσηλεία
  • Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει ΑΜΕΣΑ στην καθημερινή του δραστηριότητα

Το Διοδικό LASER με μήκος κύματος εκπομπής στα 1.470 nm, είναι μία σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης της Κύστης κόκκυγος, με μικρή καμπύλη εκμάθησης για τον Χειρουργό, που προσφέρει πολλά οφέλη στους ασθενείς.

Για την επέμβαση αυτή η ΑΛΦΑΜΕΝΤ προτείνει το Διοδικό LASER στα 1.470 nm.

Η εταιρεία ΑΛΦΑΜΕΝΤ, με εμπειρία άνω των 30 ετών στον Ιατρικό εξοπλισμό και τα μηχανήματα Χειρουργικής χαρακτηρίζεται από:

  • Ποιότητα προϊόντων
  • Άρτια γνώση και εμπειρία προσωπικού,
  • Πλήρης τεχνική υποστήριξη του πελάτη

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τα μοναδικά πλεονεκτήματα του μηχανήματος, χρησιμοποιώντας το στο ιατρείο σας.

? +30 210 88 42 769 ?info@amed.gr.

Θεραπεία Κύστης κόκκυγος με LASER