26

NOVEMBER

2021

Συσκευή Κρυολιπόλυσης – Αξίζει να επενδύσω;

Οι θεραπείες σώματος παρουσιάζουν σταθερά αυξητική ζήτηση τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής ASAPS. Είτε πρόκειται για επεμβατικές θεραπείες είτε για μη επεμβατικές, η ζήτηση είναι ιδιαίτερα έντονη αν και συνήθως εποχιακή. Αξίζει να επενδύσει κανείς σε μία συσκευή κρυολιπόλυσης με βάση τα σημερινά δεδομένα;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


12

NOVEMBER

2021

Laser για ευρυαγγείες προσώπου

Στα σημάδια της φωτογήρανσης συμπεριλαμβάνονται και οι ευρυαγγείες προσώπου καθώς και άλλες επιφανειακές αγγειακές βλάβες. Η ζήτηση για τέτοιου είδους θεραπείες βαίνει αυξανόμενη και η αντιμετώπιση αυτών των βλαβών σε ένα Δερματολογικό ιατρείο ή ένα ιατρείο Αισθητικής ιατρικής δεν είναι εύκολη υπόθεση και όχι πάντα προβλέψιμο το αποτέλεσμα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


29

OCTOBER

2021

LASER ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΦΙΞΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Από τη στιγμή που δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί το «ελιξίριο της νεότητας» είναι αναπόφευκτο ότι η χρονολογική γήρανση του δέρματος θα κάνει την εμφάνισή της. Μάλιστα, τα πρώτα σημάδια γίνονται ορατά ακόμα και από την 3η δεκαετία της ζωής ενός σύγχρονου ανθρώπου.

Ποιες μέθοδοι εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος και ποιος ο ρόλος των LASER ανάπλασης προσώπου;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


08

OCTOBER

2021

FRACTIONAL CO2 LASER – Εφαρμογές Αντιγήρανσης στην Αισθητική Ιατρική

Η ανάγκη για την αντιμετώπιση της Φωτογήρανσης και την ανάπλαση δέρματος έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια, ότι μπορεί να καλυφθεί πλήρως από τα Fractional CO2 Laser. Το Fractional CO2 Laser αποτελεί την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική λύση στην Αισθητική Ιατρική για νεότερο δέρμα σε βάθος με μη επεμβατικό τρόπο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


24

SEPTEMBER

2021

Νέες συσκευές Αισθητικής Ιατρικής από το AMWC 2021

Νέες συσκευές Αισθητικής Ιατρικής παρουσιάστηκαν στο διεθνούς φήμης Συνέδριο Αντιγήρανσης. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στο Μονακό από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, μετά από επιβεβλημένες αναβολές λόγω πανδημίας. Οι κατασκευαστές συσκευών Ιατρικής Αισθητικής παρουσίασαν τις νεότερες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των θεραπειών αντιγήρανσης σε πρόσωπο και σώμα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


10

SEPTEMBER

2021

Εφαρμογές των LASER στην ΩΡΛ χειρουργική

Η ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας των τελευταίων ετών έχει οδηγήσει αναπόφευκτα στην ανάπτυξη νέων τεχνικών και εφαρμογών στον κλάδο της ιατρικής. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι εφαρμογές των Laser στην ΩΡΛ χειρουργική, με τα οποία επιτυγχάνονται ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, όταν χρησιμοποιούνται μέσω μικροσκοπίου ή ενδοσκοπίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


27

AUGUST

2021

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΣΩ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟΥ

Η χρήση συσκευών μεγέθυνσης έχει πλέον διεισδύσει στην καθημερινότητα ενός σύγχρονου οδοντιατρείου σε μεγάλο βαθμό. Η συντριπτική πλειοψηφία των οδοντιάτρων και στην Ελλάδα χρησιμοποιούν τουλάχιστον λούπες ενώ σε πολλές περιπτώσεις πραγματοποιείται η μετάβαση και στο Χειρουργικό Οδοντιατρικό Μικροσκόπιο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


13

AUGUST

2021

Εφαρμογές των LASER στην Γυναικολογία

Η τεχνολογία LASER πάντοτε υπήρξε ένα σημαντικό εργαλείο που χρησιμοποιούταν  ευρέως στον τομέα της γυναικολογίας για τη θεραπεία των παθήσεων του τραχήλου, της μήτρας, του κόλπου και της περιγεννητικής περιοχής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


30

JULY

2021

Εφαρμογές των LASER στην Χειρουργική

Το 1960 κατασκευάστηκε το πρώτο LASER από τον Maiman στα εργαστήρια της εταιρείας Hughes Electric Corporation στην Καλιφόρνια. Ο Maiman στηρίχτηκε στην θεωρία της «εξαναγκασμένης εκπομπής ακτινοβολίας», που διατυπώθηκε από τον A. Einstein το 1916, για να πραγματοποιήσει την πρώτη εκπομπή LASER, χρησιμοποιώντας για ενεργό υλικό έναν κρύσταλλο Ρουμπινίου (Ruby).  Από τότε η τεχνολογία των LASER βρήκε σημαντικό πεδίο εφαρμογής στην Βιομηχανία, την Αμυντική βιομηχανία και την Ιατρική.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


16

JULY

2021

Εφαρμογές των LASER στην Αισθητική Ιατρική

Η αισθητική ιατρική έχει ωφεληθεί από την εξέλιξη της Βιοϊατρικής τεχνολογίας. Η μεγάλη ανάπτυξη ξεκίνησε περίπου 35 χρόνια πριν με την διατύπωση της Αρχής της επιλεκτικής Φωτοθερμόλυσης από την ερευνητική ομάδα του Harvard με επικεφαλής τον καθηγητή Δερματολογίας Rox Anderson. Η Βιοϊατρική τεχνολογία ανέλαβε να εφαρμόσει στην πράξη αυτή την θεωρία εκμεταλλευόμενη τις ιδιότητες των Laser.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


25

JUNE

2021

Πλήρης σειρά ιατρικών μηχανημάτων για θεραπείες σώματος

Η αναζήτηση της ιδανικής θεραπείας σώματος που θα σμιλεύει την σιλουέτα και ταυτόχρονα θα μπορεί να αντικαθιστά τον λιπώδη ιστό με γραμμωμένους μύες είναι από καιρό το «ιερό δισκοπότηρο» των κλινικών Αισθητικής Ιατρικής. Στοχεύοντας σε αυτή την κατεύθυνση, η Deleo σε συνεργασία με την ιατρική κοινότητα των Δερματολόγων και των Πλαστικών Χειρουργών στην Γαλλία προτείνει τον συνδυασμό τριών διαφορετικών τεχνολογιών υπό το όνομα Body Layering.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


11

JUNE

2021

Αποχρωματισμός τατουάζ με το LASER Q10

Αν και η τάση για την απόκτηση ενός τατουάζ είναι ανοδική, δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι το μετανιώνουν και ψάχνουν τρόπους για να απαλλαγούν από αυτό ή έστω να το τροποποιήσουν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


28

MAY

2021

Μικροσκόπια KAPS για το ΩΡΛ χειρουργείο από την ΑΛΦΑΜΕΝΤ

Η ΩΡΛ χειρουργική αποτελεί ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό πεδίο άσκησης για κάθε χειρουργό. Οι απαιτήσεις είναι πολλές και ποικίλες καθώς ποικίλουν τα επίπεδα παρέμβασης τόσο στην Ωτοχειρουργική όσο και στην Μικρολαρυγγοσκόπηση. Οι ειδικές συνθήκες που καλούνται να διαχειριστούν και να εργαστούν οι χειρουργοί στην ΩΡΛ και όσοι συγχειρουργούν μαζί τους είναι το εξαιρετικά περιορισμένο χειρουργικό πεδίο και ο περιορισμένος φωτισμός.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


07

MAY

2021

Θεραπείες σώματος: Τι νεότερο υπάρχει;

Τα τελευταία χρόνια οι μη επεμβατικές θεραπείες σώματος που περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση της χαλάρωσης, της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, αλλά και τη συνολική βελτίωση του περιγράμματος, έχουν την υψηλότερη ζήτηση από το κοινό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


23

APRIL

2021

LASER λιπόλυση – Προσφέρετε περισσότερα στον ίδιο χρόνο

Η LASER λιπόλυση είναι μια νέα τεχνική στις θεραπείες σώματος που συνεχώς κερδίζει έδαφος. Χρησιμοποιώντας την ενέργεια ενός LASER με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ο χειρουργός μπορεί να βελτιώσει το περίγραμμα του σώματος πραγματοποιώντας ταυτόχρονα λιπόλυση και σύσφιξη. Υπάρχουν άλλες θεραπείες σώματος όπως λιποδιαλυτικές ενέσεις ή θεραπείες ραδιοκυμάτων, αλλά η LASER λιπόλυση είναι η μόνη που συνδυάζει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την λιπόλυση με την σύσφιξη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


09

APRIL

2021

Γυναικολογικός Εξοπλισμός Κολποσκόπησης από την ΑΛΦΑΜΕΝΤ

Το κολποσκόπιο και τα εργαλεία κολποσκόπησης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ιατρείου κάθε γυναικολόγου.

Στο παρακάτω άρθρο θα εξετάσουμε τί χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο εξοπλισμός ενός ιατρείου κολποσκόπησης για το εξειδικευμένο αυτό αντικείμενο της Γυναικολογίας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


26

MARCH

2021

Ιατρική Κρυολιπόλυση Cristal Pro – Γιατί η ποιότητα δεν κοστίζει

Η Κρυολιπόλυση είναι μια καταξιωμένη τεχνική για την αντιμετώπιση του επίμονου τοπικού πάχους σε υγιή άτομα. Όπως κάθε καινοτομία στην Ιατρική Αισθητική έτσι και η Κρυολιπόλυση έχει κερδίσει επάξια τον χώρο της στις θεραπείες σώματος, με κλινικά και βιβλιογραφικά τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα, χωρίς να προκαλούνται παρενέργειες ή άλλες ανεπιθύμητες βλάβες στην περιοχή θεραπείας. Προϋπόθεση όλων αυτών είναι η χρήση Ιατρικών συσκευών Κρυολιπόλυσης και παρελκομένων τα οποία διαθέτουν την απαιτούμενη σήμανση Medical CE.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


12

MARCH

2021

Αντιμετώπιση κονδυλωμάτων περιγεννητικής περιοχής με LASER

Τα κονδυλώματα προκαλούνται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), ο οποίος έχει πάνω από 100 διαφορετικούς τύπους. Μπορεί να εμφανιστούν στα χέρια, τα πόδια, το πρόσωπο, αλλά και την περιγεννητική και περιπρωκτική περιοχή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


26

FEBRUARY

2021

Τα Οδοντιατρικά Μικροσκόπια KARL KAPS αλλάζουν τα δεδομένα

Η ενσωμάτωση του μικροσκοπίου στην Οδοντιατρική είναι ίσως η σημαντικότερη τεχνολογική εξέλιξη των τελευταίων ετών, καθώς τελειοποίησε τις υπάρχουσες τεχνικές σε όλο το φάσμα της Οδοντιατρικής και άλλαξε τον τρόπο οργάνωσης του ιατρείου προς το εργονομικότερο.

Το 1997 ξεκίνησε η εντατική χρήση του μικροσκοπίου στην Οδοντιατρική με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν εγκατεστημένα μικροσκόπια σε περισσότερο από το 30% των ιατρειών στις Η.Π.Α.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


05

FEBRUARY

2021

Αποτρίχωση με το Διοδικό LASER SPECTRUM HR

Η αποτρίχωση LASER συνεχίζει να είναι μια από τις πιο περιζήτητες αισθητικές θεραπείες και μια από τις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως. Στατιστικές μελέτες από την ASAPS (American Society for Aesthetic Plastic Surgery) δείχνουν ότι η ζήτηση για θεραπείες αποτρίχωσης με LASER είναι αμείωτη από το 2012 έως σήμερα. Η LASER αποτρίχωση κατέχει την πρώτη θέση στις θεραπείες LASER γενικά, γεγονός που αντανακλάται και στην Ελληνική πραγματικότητα.  

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


29

JANUARY

2021

Βιοδιέγερση με το Οδοντιατρικό LASER FireLas Blue

Τα τελευταία 40 χρόνια η χρήση των LASER στην ιατρική κατέχει σημαντική θέση ως ένα εργαλείο με σημαντικά πλεονεκτήματα, τόσο για τον ιατρό όσο κυρίως για τον ασθενή. Ανάλογα με την ισχύ και τις εφαρμογές τους τα LASER κατηγοριοποιούνται σε δύο κύριες κατηγορίες:

  • LASER Υψηλής Ισχύος, για χειρουργική χρήση και
  • LASER Χαμηλής Ισχύος LLLT (Low Level LASER Therapy) για θεραπεία πόνου και Βιοδιέγερση των ιστών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


15

JANUARY

2021

Hydro Queen – Η πρώτη γραμμή στην Αντιγήρανση

Στην αναζήτηση του πώς μπορούμε να παρατείνουμε τη νεανική μας όψη είμαστε τυχεροί, καθώς η Υδροδερμοαπόξεση με το μηχάνημα Hydro Queen αποτελεί την αντιγηραντική θεραπεία που παρέχει ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε! Είναι ικανή να σταματήσει, ακόμη και να αντιστρέψει τα σημάδια της γήρανσης του δέρματος!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


30

DECEMBER

2020

Τα πλεονεκτήματα της LASER Οδοντιατρικής

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογική εξέλιξη στην Βιοϊατρική έχει μεγάλη και θετική επίδραση σε όλες τις χειρουργικές ειδικότητες καθώς και στην Οδοντιατρική, προσθέτοντας  στην εργαλειοθήκη των Οδοντιατρείων μεταξύ άλλων και τα LASER.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


11

DECEMBER

2020

Gbox Laser 1470nm: Το ιδανικό LASER για την Πρωκτολογία

Η πρωκτολογία αναφέρεται στην ιατρική ειδικότητα που εστιάζει στη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του παχέος εντέρου, του πρωκτού και της περιπρωκτικής περιοχής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


27

NOVEMBER

2020

Το Fractional CO2 LASER SMAXEL στην Δερματολογία

Οι θεραπείες κλασματικής φωτοανάπλασης (Fractional resurfacing) με CO2 LASER παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2005, συνδυάζοντας την υπάρχουσα, καταξιωμένη από το 1990, τεχνολογία Υπερπαλμικής εκπομπής (Superpulse) του LASER Διοξειδίου του Άνθρακα, με ένα καινοτόμο τρόπο απόδοσης της ενέργειας του LASER στην περιοχή θεραπείας, μέσω του συστήματος σάρωσης Fractional scanner.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


13

NOVEMBER

2020

GBOX Laser και Κύστη Κόκκυγος

Η κύστη κόκκυγος ή αλλιώς τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια χρόνια δερματική φλεγμονή στη περιοχή της μεσογλουτιαίας πτυχής, δηλαδή στη περιοχή ανάμεσα στους γλουτούς. Αποτελείται από κύστες ή συμπλέγματα κυστών, που περιέχουν συνήθως τρίχες. Προκαλείται από την παλίνδρομη ανάπτυξη της τριχοφυΐας στο εσωτερικό του δέρματος, δηλαδή από τρίχες που εισχωρούν στο δέρμα και δημιουργούν φλεγμονή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


27

OCTOBER

2020

Μηχάνημα Ιατρικής Κρυολιπόλυσης AGATE CRISTAL για μικρές περιοχές

Η Κρυολιπόλυση είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος απώλειας τοπικού πάχους με μη επεμβατικό τρόπο (αναίμακτα). Η μέθοδος εφαρμόζεται με ασφάλεια για περισσότερα από 10 χρόνια και είναι εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και ΦαρμάκωνUS FDA. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της Ιατρικής Κρυολιπόλυσης, δηλαδή μηχανημάτων που διαθέτουν Ιατρικό CE, τεκμηριώνεται από πληθώρα επιστημονικών μελετών σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


16

OCTOBER

2020

Αντιμετώπιση Κονδυλωμάτων με το Μηχάνημα Fractional CO2 LASER SMAXEL

Τα κονδυλώματα είναι μικρά ογκίδια που απαντώνται κυρίως στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού. Προκαλούνται από μόλυνση με τον ιό των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (Human Papilomavirus - HPV) και αποτελούν την πιο συχνά σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, αφού σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αμερικής (CDC), υπολογίζεται ότι το 80% του σεξουαλικά ενεργού πληθυσμού εμφανίζει μεγάλη πιθανότητα να νοσήσει από αυτήν

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


29

SEPTEMBER

2020

Μηχάνημα Υδροδερμαπόξεσης: Σύγχρονος εξοπλισμός στην Αισθητική προσώπου

Η Υδροδερμαπόξεση αποτελεί μια από τις πλέον σύγχρονες μεθόδους που διαθέτει η Αισθητική και Κοσμητική Ιατρική για την ανανέωση της επιδερμίδας με πλέον εξελιγμένα και πιο αποτελεσματικά μηχανήματα. Είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που δεν πρέπει να λείπει από κανένα θεραπευτικό πρωτόκολλο, που αφορά την αντιγήρανση ή την αντιμετώπιση της ακμής. Απευθύνεται σ’ όλες τις ηλικίες και σε κάθε τύπο δέρματος, με ιδιαίτερη εφαρμογή στα πιο λιπαρά δέρματα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


18

SEPTEMBER

2020

Πρωκτοσκόπηση υψηλής ευκρίνειας

Η πρωκτοσκόπηση υψηλής ευκρίνειας (High-resolution anoscopy) είναι μια σύγχρονη διαγνωστική μέθοδος που χρησιμοποιείται για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ύποπτες  αλλοιώσεις στην περιοχή του πρωκτού. Αυτές οι αλλοιώσεις μπορεί να είναι προ καρκινικές για αυτό και η πρωκτοσκόπηση γίνεται με σκοπό τη πρόληψη του καρκίνου του πρωκτού, σε ασθενείς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης του. Συνήθως, αυτοί οι ασθενείς έχουν ήδη εμφανίσει ανώμαλα δυσπλαστικά κύτταρα, κατά την κυτταρολογική τους εξέταση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


10

AUGUST

2020

Θεραπεία Κύστης κόκκυγος με LASER

Η κύστη κόκκυγος (ή αλλιώς Δερμοειδής Κύστη ή Τριχοφωλεακό Συρίγγιο) είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση στη μεσογλουτιαία πτυχή, δηλαδή στη κορυφή της σχισμής των γλουτών. Πρόκειται για μία κύστη ή σύμπλεγμα κυστών που περιέχουν τρίχες, οι οποίες έχουν την τάση να διεισδύουν στο εσωτερικό του δέρματος, κάτω από το δέρμα της μεσογλουτιαίας ραφής, δημιουργώντας φλεγμονή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


05

AUGUST

2020

Αντιμετώπιση Φωτογήρανσης με CΟ2 Fractional Laser

Ο όρος φωτογήρανση περιγράφει την εμφάνιση επιφανειακών μελαχρωματικών και αγγειακών βλαβών όπως πανάδες, μέλασμα, ευρυαγγείες, αλλά και εμφανείς διαφορές στην υφή και τον τόνο του δέρματος, λόγω της χρόνιας έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Το δέρμα φαίνεται θαμπό, αφυδατωμένο, με μειωμένη ελαστικότητα και λιγότερο νεανική όψη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


10

APRIL

2020

Ιατρικός εξοπλισμός: Η Ψηφιακή Δερματοσκόπηση σύμμαχος στην αντιμετώπιση του καρκίνου του δέρματος

Οι βλαβερές επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας είναι πλέον γνωστές σε όλους και συνδέονται άμεσα με την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Στον τομέα της πρόληψης και  διάγνωσης σε έγκαιρο στάδιο, ώστε οι θεραπευτικές επιλογές να είναι πολλές και αποτελεσματικές, η ψηφιακή δερματοσκόπηση αποτελεί το σημαντικότερο όπλο στο οπλοστάσιο κατά του καρκίνου του δέρματος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


18

DECEMBER

2019

ΦΩΤΟΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕ LASER

Φωτοανάπλαση: Πώς χρησιμοποιείται υπερσύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός για αποτελεσματική αντιγήρανση
Το δέρμα του προσώπου, του λαιμού αλλά και των χεριών εκτίθεται καθημερινά στην ακτινοβολία του ηλίου. Ειδικά σε μια χώρα με έντονη ηλιοφάνεια όπως η Ελλάδα οι επιπτώσεις στην επιδερμίδα μας εκδηλώνονται με ποικίλους τρόπους. Από τις πανάδες, τις κηλίδες και τα σπασμένα αγγεία που θεωρούνται αποτέλεσμα της φωτογήρανσης, μέχρι τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, οι οποίες επιβαρύνονται από την χρόνια έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η αναζήτηση των λύσεων εστιάζεται στο πώς μπορούμε να δώσουμε στο δέρμα τη χαμένη του λάμψη και νεανικότητα με μη επεμβατικές μεθόδους. Ο σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός έχει δώσει τη λύση σε αυτά τα προβλήματα με την τεχνική της φωτοανάπλασης, η οποία έχει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ


02

OCTOBER

2019

Ουρογεννητικό Σύνδρομο Εμμηνόπαυσης: Αντιμετώπιση με Laser Ιατρικά μηχανήματα.

Τι είναι το Ουρογεννητικό Σύνδρομο Εμμηνόπαυσης;

Ο όρος Ουρογεννητικό Σύνδρομο Εμμηνόπαυσης εμπεριέχει όλα τα συμπτώματα που προκαλούνται από τις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά την Εμμηνόπαυση. Στο παρελθόν ήταν γνωστότερα ως Ατροφία του Κόλπου.

Παρά την επίδραση των συμπτωμάτων στην ποιότητα ζωής των γυναικών, λίγες είναι εκείνες που αναζητούν ιατρική βοήθεια, λόγω ελλιπούς ενημέρωσης και κατανόησης του προβλήματος.

Τώρα πλέον υπάρχει λύση!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΡΘΡΑ