ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΑΡΘΡΑ

18

DECEMBER

2019

ΦΩΤΟΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕ LASER

Τι είναι η φωτοανάπλαση;

Στη φωτοανάπλαση, χρησιμοποιείται εξειδικευμένος ιατρικός εξοπλισμός, με τον οποίο αποδίδεται φωτεινή ενέργεια με τη μορφή Laser ή έντονου παλμικού φωτός, το οποίο δρα τόσο επιφανειακά στην επιδερμίδα όσο και στο θηλώδες χόριο. Οι πανάδες, οι ηλιακές φακίδες και οι κηλίδες βρίσκονται επιδερμικά, ενώ οι αγγειακές βλάβες, όπως οι ευρυαγγείες, εντοπίζονται βαθύτερα. Όμως, η φωτεινή ενέργεια διεισδύει σε κυμαινόμενο βάθος από 0,5 έως 2 χιλιοστά, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που δέχεται η συσκευή, οπότε καθίσταται δυνατόν να επιδράσει σε όλες τις βλάβες του δέρματος και να τις εξαλείψει.

 

Ποια πλεονεκτήματα έχει;

Με τη φωτοανάπλαση αντιμετωπίζονται σχεδόν όλοι οι τύποι δυσχρωμιών, με αποτέλεσμα η θεραπεία να δρα εξίσου καλά σε επίπεδο αισθητικής στο πρόσωπο, το λαιμό αλλά και στα χέρια σε εφαρμογές όπως:

 • Αποτελεσματική αντιμετώπιση των μελαχρωματικών και αγγειακών βλαβών της επιδερμίδας
 • Βελτίωση της υφής και της φωτεινότητας του δέρματος
 • Μείωση του βάθους των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Η φωτοανάπλαση επιλέγεται, όμως, όχι μόνο για τη δραστικότητά της στην αντιγήρανση και την αντιμετώπιση των πανάδων, αλλά και επειδή παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα στην εφαρμογή της:

 • Έχει ορατά αποτελέσματα από την πρώτη συνεδρία.
 • Ολοκληρώνεται συνήθως σε 2-3 συνεδρίες.
 • Είναι μη επεμβατική θεραπεία, δηλαδή δεν προκαλεί εξάχνωση του δέρματος (εκτός από το Fractional CO2 Laser).
 • Είναι εύκολα ανεκτή θεραπεία
 • Έχει μηδενικό χρόνο αποθεραπείας, επομένως μπορεί να επιστρέψει κανείς στην καθημερινή του δραστηριότητα άμεσα. Το μόνο που συστήνεται μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας είναι η σχολαστική χρήση αντηλιακής προστασίας στα σημεία εφαρμογής.
 • Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας, ακόμα και τους πολύ ευαίσθητους.

 

Με ποιον εξοπλισμό μπορεί να γίνει;

Η φωτοανάπλαση μπορεί να γίνει με διάφορα ιατρικά μηχανήματα, καθένα εκ των οποίων χρησιμοποιεί ξεχωριστή τεχνολογία για την αντιμετώπιση των επιδερμικών βλαβών:

 • Το Q-Switch Laser δίνει τη δυνατότητα για τη χρήση τεσσάρων διαφορετικών μηκών κύματος και τεσσάρων τρόπων εκπομπής ανάλογα με τη βλάβη που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Για την ανάπλαση του δέρματος σε βάθος χρησιμοποιείται το genesis mode, ενώ για τις ευρυαγγείες το long pulse mode. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα για βαθύτερη ανάπλαση με εξάχνωση με το fractional mode.
 • Με το διοδικό Laser δίνεται η δυνατότητα στο γιατρό να ρυθμίσει την ταυτόχρονη εκπομπή δύο ακτίνων laser, κάθε μία  εκ των οποίων θα έχει διαφορετικό μήκος κύματος. Έτσι, μπορούν να αντιμετωπιστούν μικτές βλάβες αγγειακού και μελαχρωματικού τύπου.
 • Με το fractional CO2 Laser γίνεται κλασματική ανάπλαση του δέρματος, η οποία ναι μεν προκαλεί εξάχνωση του δέρματος, όμως παρέχει τη δυνατότητα για αντιμετώπιση τραυματικών ουλών ή και ουλών ακμής ακόμα και σε μεγάλο βάθος της επιδερμίδας.

 

Δείτε όλο τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό για την εφαρμογή της φωτοανάπλασης εδώ.

ΦΩΤΟΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΕ LASER