ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΑΡΘΡΑ

27

NOVEMBER

2020

ΤΟ FRACTIONAL CO2 LASER SMAXEL ΣΤΗΝ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Οι θεραπείες κλασματικής φωτοανάπλασης (Fractional resurfacing) με CO2 LASER παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2005, συνδυάζοντας την υπάρχουσα, καταξιωμένη από το 1990, τεχνολογία Υπερπαλμικής εκπομπής (Superpulse) του LASER Διοξειδίου του Άνθρακα, με ένα καινοτόμο τρόπο απόδοσης της ενέργειας του LASER στην περιοχή θεραπείας, μέσω του συστήματος σάρωσης Fractional scanner.

Σήμερα, το Fractional CO2 LASER SMAXEL που προτείνει η ΑΛΦΑΜΕΝΤ, αποτελεί την καλύτερη λύση για την κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων ενός σύγχρονου Δερματολογικού ιατρείου, με προσανατολισμό τόσο σε Αισθητικές εφαρμογές όσο και στην Δερματοχειρουργική.

Τι είναι η τεχνολογία Fractional;

Μια από τις σπουδαιότερες καινοτομίες στις εφαρμογές LASER είναι η τεχνολογία κλασματικής σάρωσης ή αλλιώς Fractional scanning, η οποία είναι πλέον καταξιωμένη παγκοσμίως για πολλές εφαρμογές στην Αισθητική Δερματολογία και την Δερματοχειρουργική και ειδικά στην αντιμετώπιση της φωτογήρανσης και στην ανάπλαση του δέρματος. Οι εφαρμογές αυτές, όπως και οι αντίστοιχες στην χειρουργική δέρματος, υποστηρίζονται από εκτεταμένη βιβλιογραφία και είναι εγκεκριμένες από τον US-FDA.

Το Fractional CO2 LASER SMAXEL παράγει µία δέσμη φωτός  LASER,  υψηλής  ενέργειας, η οποία σαρώνει μία δεδομένη επιφάνεια του δέρματος. Η αλληλεπίδραση της δέσμης LASER με το δέρμα «εξαχνώνει»  κάποιο  ποσοστό - κλάσμα της επιφάνειας του δέρματος,   αφήνοντας ενδιάμεσα φυσιολογικό δέρμα ανέπαφο. Αυτή η μέθοδος μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών (μεταφλεγμονώδη υπερμελάχρωση) και ελαττώνει εντυπωσιακά το χρόνο επούλωσης, σε σύγκριση με παλαιότερες μεθόδους.

Η θεραπεία Κλασματικής Φωτοανάπλασης  (Fractional Photo Rejuvenation) είναι µία σχετικά νέα θεραπεία με εντυπωσιακά αποτελέσματα, κατά την οποία αποδίδεται, με ασφάλεια, θερμότητα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, προωθώντας τη φυσική παραγωγή νέου κολλαγόνου. Παράλληλα διεγείρεται η φυσική διαδικασία επούλωσης του ίδιου του οργανισμού, με τnν οποία αναπλάθεται το φωτογηρασμένο δέρμα, κάνοντάς το να δείχνει φρέσκο, λαμπερό και υγιές.

Πού υπερτερεί το SMAXEL;

Το Fractional CO2 LASER SMAXEL αποτελεί παγκοσμίως σημείο αναφοράς στις θεραπείες ανάπλασης του δέρματος (LASER resurfacing), καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για Fractional και MicroFractional Resurfacing, υπερτερώντας σε τεχνικά χαρακτηριστικά από τα περισσότερα CO2 LASER. Συγκεκριμένα:

  • Με ισχύ 40 Watt επί του ιστού είναι έως και 30% ισχυρότερο από τα περισσότερα ανταγωνιστικά συστήματα.
  • Με κάθε παλμό αποδίδεται η ιδανική ενέργεια για εξάχνωση με ελάχιστο θερμικό τραύμα, με αποτέλεσμα να μειώνεται δραματικά ο χρόνος επούλωσης και ο μετεγχειρητικός πόνος για τον ασθενή.
  • Αποδίδει έως και 300 mJ ενέργεια ανά παλμό, στο επιθυμητό βάθος, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό, ώστε το αποτέλεσμα να είναι άριστο από την πρώτη συνεδρία και ένα μόνο πέρασμα.
  • Με ρυθμιζόμενη πυκνότητα κάλυψης και δυνατότητα πολλαπλών παλμών (pulse stacking) έχει εφαρμογή στην αντιμετώπιση δυσχρωμιών, λεπτών ρυτίδων, ουλών ακμής και εγκαυμάτων καθώς και στη βελτίωση της υφής και της όψης του δέρματος, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
  • Με την επιλογή Low pain Fractional σε Ultrapulse εκπομπή και παλμούς στην κλίμακα μsec η θεραπεία γίνεται ανώδυνα, ενώ ελαχιστοποιείται το ερύθημα και η επούλωση γίνεται εξαιρετικά γρήγορα.
  • Με προκαθορισμένα προτεινόμενα πρωτόκολλα για κάθε θεραπεία η χρήση του καθίσταται εύκολη και η εξοικείωση με τις εφαρμογές γίνεται πολύ γρήγορα, χωρίς συμβιβασμούς στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των ασθενών.

Σε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείται;

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές του Fractional CO2 LASER SMAXEL στην Αισθητική Ιατρική.

-Ανάπλαση δέρματος (Fractional resurfacing)

Με τον όρο Φωτοανάπλαση εννοείται η αντιμετώπιση των επιφανειακών μελαχρωματικών και αγγειακών βλαβών, όπως πανάδες, ηλιακές φακίδες, κ.ά. που είναι κατά κανόνα επιδερμιδικές βλάβες. Αντίστοιχα οι αγγειακές βλάβες (ευρυαγγείες), που προκαλούνται λόγω φωτογήρανσης είναι βαθύτερα, στο χόριο. Επιπλέον στον όρο Φωτοανάπλαση εμπίπτει και η βελτίωση της υφής και της φωτεινότητας του δέρματος καθώς και η μείωση βάθους λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Η εφαρμογή της Κλασματικής Φωτοανάπλασης (Fractional Photo Rejuvenation) αντιμετωπίζει αυτές τις μικτές δυσχρωμίες, με την προϋπόθεση ότι το Fractional LASER διαθέτει την ικανότητα απόδοσης φωτεινής ενέργειας σε κυμαινόμενο βάθος από 0,5 έως 2 mm. Επιπλέον η βελτίωση της υφής, της ελαστικότητας και του τόνου του δέρματος απαιτούν διέγερση των ινοβλαστών, που βρίσκονται στο χόριο.    Η ανάπλαση δέρματος με το Fractional CO2 LASER SMAXEL έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα σημάδια της Φωτογήρανσης αποτελεσματικά και παρέχει σημαντική βελτίωση σε λεπτές γραμμές και στην υφή και ελαστικότητα του δέρματος.

Η εφαρμογή μπορεί να γίνει εύκολα και σχετικά ανώδυνα και τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη φορά, ενώ ενδέχεται να χρειαστούν 2-3 συνεδρίες.

-Μελαχρωματικές Βλάβες

Οι μελαχρωματικές βλάβες προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο, τη φυσική διαδικασία γήρανσης ή συγγενείς παράγοντες. Το Fractional CO2 LASER SMAXEL χρησιμοποιείται για  Μελαγχρωματικές κηλίδες (πανάδες) στην επιδερμίδα, οι οποίες ποικίλλουν ευρέως σε μέγεθος και σχήμα και εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο, το ντεκολτέ και τα χέρια. Από τις υπάρχουσες τεχνολογίες LASER άλλες χρησιμοποιούν επεμβατικές μεθόδους όπως το Fractional CO2 LASER SMAXEL και άλλες χρησιμοποιούν την Αρχή της επιλεκτικής Φωτοθερμόλυσης για την μη επεμβατική και χωρίς χρόνο αποθεραπείας αντιμετώπιση του προβλήματος. 

-Αντιμετώπιση Ουλών -Ραγάδων

Η αντιμετώπιση ουλών και ραγάδων με Laser είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για πολλές περιπτώσεις. Ουλές που προκλήθηκαν από εγκαύματα και άλλους τραυματισμούς είναι πιο περίπλοκες στη φύση τους και μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα ζωής λόγω παραμόρφωσης, πόνου, αιμορραγίας, κνησμού και περιορισμένης κινητικότητας. Σε αυτού του είδους τις ουλές η ανάπλαση δέρματος με το Fractional CO2 LASER έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να παρέχει σταθερή και σημαντική λειτουργική βελτίωση καθώς και μετρήσιμα κοσμητικά αποτελέσματα βελτιώνοντας την υφή του δέρματος και τον χρωματισμό των ουλών.

Για ουλές ακμής αλλά και στις ραγάδες-ραβδώσεις, το Fractional CO2 LASER SMAXEL μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά θέματα υφής και χρωματισμού.

Το SMAXEL CO2 Fractional LASER αποτελεί ταυτόχρονα μία οικονομική αλλά και σύγχρονη λύση, προσφέροντας υψηλά και θεαματικά αποτελέσματα. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής και της Δερματοχειρουργικής.

Επικοινωνήστε μαζί μας και βρείτε απάντηση σε απορίες και ερωτήματα που έχετε αναφορικά με το μηχάνημα και τη χρήση του. Ζητήστε μία δωρεάν επίδειξη και επωφεληθείτε από τα μοναδικά πλεονεκτήματα του μηχανήματος, χρησιμοποιώντας το στο ιατρείο σας.

? +30 210 88 42 769 ?info@amed.gr.

Το Fractional CO2 LASER SMAXEL στην Δερματολογία